P Å   G Å R D E N      
  F O R T E L L I N G E R      
  S P I L L      
  M U S I K K      
  M A T      
  V I S S T E   D U   A T …      
  H V A  S K J E R      
 
 
 
 
     
 
Eventyr
Myter og sagn
Historier
 Om hesten
 Om kua
 Om grisen
 Om høna
 Om sauen
 Om geita
 Om katten
 Om hunden
 Fra Bjørnstjerne Bjørnson
 Vesleblakken
 Lauvros
 Revefangst
 Bjørn og elg
 
 
 
 
Om hunden

Englevakt i vegbanen

Carl Einar Isachsen, Storselsøy, pensjonist av året skriv han, fortel om den gongen Kim tok ansvaret for vesle Carl Einar:

En liten to år gammel gutt i overall, stripete sommergenser og med bare bein tusler rundt på gressplenen med spade og lekebøtte av blikk. Litt sand fra grusgangen ut til porten strøs rundt på plenen som gjødsel, slik han husker far har gjort før.
En mann kommer ut fra huset, går ut til porten, knytter opp snoren rundt kroken, lukker og går. Den lille karen la fort merke til at snoren bare hang der, og raskt var han borte og dyttet kroken opp, Porten åpner seg og veien ut i verden er fri for en nysgjerrig kar. Han stabber avsted på bygdeveien, opp svingen utenfor gjerdet. Der er det masse fin grus som hestekjerrer og noen biler har skjøvet ut i midten av svingen og på kanten.
Han er ikke lenger alene. Kim, en stor sort og hvit engelsk setter, har sett faren og kommer etter. Han legger seg midt i veien ovenfor svingen og passer på. Han vet at snart kan det komme en bil. Det hendte for mer enn 60 år siden, så trafikken var ikke så stor.
Det kommer en bil, men Kim blir liggende. Tannlege Strand tuter, men bikkja til jaktkameraten flytter seg ikke. Han må stoppe, og går ut for å få Kim vekk. Hunden reiser seg og går logrende rundt svingen til det stedet jeg ligger ivrig opptatt med en stor sandhaug.
At Kim reddet meg fra å bli overkjørt, var Strand ikke i tvil om, og at Kim den dagen fikk en ekstra tørrfisk å kose seg med, det ble jeg fortalt siden, sammen med historien.

(Hentet fra Olga Meyers bok: Dyrehistorier i Nitimen)

 
 
  © 2005 Fylkesmannen i Vestfold, Landbruksavdelingen   -   Send en melding til Tommeliten?